Jača podrška malim i srednjim preduzećima

Bez autora
Jan 18 2016

Predsednik Privredne komore Srbije i direktor EBRD u Beogradu, razgovarali su o mogućnostima saradnje na realizaciji projekta podrške razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.Povezivanje preduzeća sa konsultantima i savetnicima koji im mogu pomoći da razviju i unaprede poslovanje, osnivanje fondova, kao i finansijska potpora malom i srednjem biznisu, neki su od važnih segmenata podrške, istaknuto je na sastanku u PKS.

Podrška PKS i EBRD malim i srednjim preduzećimaMarko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Danijel Berg, direktor EBRD u Beogradu, razgovarali su o mogućnostima saradnje na realizaciji projekta podrške razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Povezivanje preduzeća sa konsultantima i savetnicima koji im mogu pomoći da razviju i unaprede poslovanje, osnivanje fondova, kao i finansijska potpora malom i srednjem biznisu, neki su od važnih segmenata podrške, istaknuto je na sastanku u PKS.

Marko Čadež, predsednik PKS upoznao je Berga sa procesom modernizacije komorskog sistema Srbije i uspostavljanja funkcionalnog servisa privredi, koji će na efikasan način zastupati interese svih svojih članica.

Ističući da je 2016. godina preduzetništva, predsednik Čadež je ukazao da su aktivnosti PKS usmerene u tom pravcu  - pomoć malim i srednjim preduzećima da podignu kapacitete, proizvodnju, izvoz. Podsetio je na nove usluge privredi, aktivnu ulogu Komore u procesu Sporazumnog finansijskog restrukturisanja, povezivanju manjih firmi, kao potencijalnih dobavljača, sa velikim kompanijama.

EBRD se fokusira na povećanje uloge i konkurentnosti privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća, kao i afirmaciju ženskog preduzetništva u Srbiji, istakao je Berg. Pohvalio je proces modernizacije PKS u kojoj vidi relevantnog partnera za zajedničke aktivnosti. EBRD je investirala skoro četiri milijarde evra kroz približno 200 projekata u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik